Skip to main content

Zayıflamak için her gün spor salonunda kendinizi yormak zorunda değilsiniz. Günlük yaşam düzeninize ek olarak  yapabileceğiniz kilo vermek için kolay egzersizler vardır. Aslında, bazen kolay egzersizler daha iyi çalışır ve size daha fazla yarar sağlar. Hazırsanız sizler için oluşturduğumuz 2 Egzersiz Programına geçelim.

Kilo Vermek İçin Kolay Egzersiz Programı

Aşağıda listelenen iki kolay egzersiz programı vardır. Mevcut fitness ve sağlık seviyenize göre bir egzersiz programı planını seçin.

  1. Yeni Başlayanlar İçin Kolay Egzersiz Programı

Bu plan hiç egzersiz yapmayan insanlar için iyi çalışır. Kolay egzersizler, metabolizmanızı tembel moddan çıkaracak ve tekrar hareket ettirecektir. Ancak bu planın çalışması için egzersizlerinizi kısa ve yönetilebilir tutmanız gerekir. Bu şekilde, bir oturumu atlamak için asla bir bahaneniz olmaz.

Bu plan için her gün 1-3 kez egzersiz yapacaksınız, ancak her egzersiz uzun sürmeyecek. Kıyafet değiştirmenize gerek yok, muhtemelen çok terlemeyeceksiniz ve ekstra ekipmana ihtiyacınız yok.

Kolay başlangıç ​​antrenmanı:

  • 7 dakika hızlı yürüyüş
  • 7 dakika kolay lunge ve kolay şınav
  • 7 dakika hızlı yürüyüş

Bu antrenmanı yerel bir parkta, ofisinizde veya evinizde yapabilirsiniz. Egzersiz programını tamamlamanız gerektiğini hatırlatmak için akıllı telefonunuzda hatırlatıcılar ayarlayın. Ya da daha iyisi, sizi sorumlu tutmak için bir arkadaşınızı işe alın.

Daha fazla meydan okumaya mı ihtiyacınız var? Eğer işteyseniz, ofis merdivenlerine tırmanın, inişte lunges yapın ve duvara şınav çekin.

Bu kolay fitness planı neden işe yarıyor? Antrenmanın süresi, tahammül etmeyi kolaylaştırıyor ve plana bağlı kalmanız olasılığını artırıyor. Ve egzersizler kısa olmasına rağmen kısa bir süre içinde önemli miktarda kalori yakıyorsunuz. Günde üç kez düzgün bir şekilde yapılır, 300 – 500 kalori yakabilirsiniz. Bu kolay antrenmanı yemek zamanı civarında yaparsanız, yemek yemek için harcadığınız zamanı da kısaltabilirsiniz, bu da tüketmek istediğiniz yiyecek miktarını azaltmanıza yardımcı olacaktır.

  1. Düzenli Egzersizler için Kolay Egzersiz Programı

Bu plan zaten egzersiz yapan kişiler için geçerlidir. Bu planın amacı, daha hızlı kilo vermek için vücudunuzu düzenli rutininden uzaklaştırmaktır. Bunu gününüze daha fazla aktivite ekleyerek yapacaksınız, ancak vücudunuz ve beyninizin yanmaması için ekstra seansları kolay tutacaksınız.

Kolay antrenmanınız, normal antrenmanınız olarak günün boş kalan tarafına 30-45 dakikalık kolay keyifli aktiviteler eklemeyle oluşur:

  • Sabah egzersiz yaparsanız, programınıza canlı bir akşam yürüyüşü ekleyin.
  • Akşam egzersiz yaparsanız, sabahları bisiklete binmeyi veya yürümeyi düşünün.

Bu kolay fitness planı neden işe yarıyor? Düzenli olarak egzersiz yapan kişiler için haftada aynı rutini yapmak yaygındır. Aynı egzersizleri her zaman aynı yoğunlukta yaparsanız aynı sonuçları alırsınız. Vücudunuz bir platoya çarpar. Bu plan, eklemlerinize stres veya zorlama olmadan aktivite seviyenizi artırır. Böylece vücudunuzu vermeden daha fazla kalori yakıyorsunuz.

Daha Hızlı Kilo Kaybı için Kolay Egzersiz Programını Artırın

Yeni kolay egzersiz programınız daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olacaktır. Ancak aşağıdaki tavsiyelerimize uyarak daha hızlı kilo verebilirsiniz:

  • Bir hafta tatlıyı atla. Bunun yerine küçük bir porsiyon meyve alın.
  • Kilo almaya neden olan içecekleri atlayın ve bunun yerine su için. Suyu seven biri değil misiniz? İsteklerinizi azaltmak için aromalı su yapmayı öğrenin.
  • Nişasta dökümü. Ekmek, beyaz pirinç veya makarna gibi boş kalorili beyaz yiyecekleri yemek yerine, çeşitli yağsız protein ve iyi karbonhidratları doldurun.
  • Kolay egzersiz programınıza bağlı kalırsanız, ölçekte veya kıyafetlerinizin bir veya iki hafta sonra uyum biçiminde bazı değişiklikler görmelisiniz. O zaman kendinize şu soruyu sorun: buna değdi mi?
  1. Cevabınız evet ise, kolay fitness planınızı devam ettirin. Orta derecede egzersiz ve yüksek yoğunluklu seanslar ekleyerek bunu daha da zorlaştırmak isteyebilirsiniz. Sonra kilo vermek ve kas korumak için doğru miktarda protein yediğinizden emin olmak için diyetisyen ile iletişime geçin.
  2. Cevap hayırsa endişelenmeyin. Kolay bir egzersiz planı bile büyük bir bağlılık gerektirir. Yatırım için hazır olmayabilirsiniz. Ama tamamen vazgeçme. Planın yönetilebilir görünen birkaç bölümünü seçin ve bunları programınıza dahil etmeye çalışın. Kilo kaybınız daha yavaş gerçekleşecek, ancak en azından kilo kaybı olacak. Dilerseniz kilo kaybı için öneriler 1 ve 2 yazılarımızı okuyabilirsiniz.

Haydi durmak yok! Sağlığın için spor yap!

Kaynaklar:

Vadi İstanbul Fizyoterapist & Diyetisyen İsmail Cerrah
İstanbul Fizyoterapist & Diyetisyen
İstanbul Online Diyetisyen

Leave a Reply

Sohbet Başlat
Hızlı İletişim
Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?