Skip to main content

Hangi Yöntemleri Kullanıyorsunuz?

Vadi İstanbul fizyoterapide manuel terapi ve egzersiz odaklı bir yaklaşım şeklimiz vardır. Çoğu fizyoterapi uygulama yerlerinde yapılan gibi elektroterapi ajanlarından ziyade vakti daha doğru değerlendirip kişiyi tedaviye katarak fonksiyonel tedavi yöntemleri kullanılmaktadır.

Tedavideki yaklaşım sistemlerim; Ortopedik Rehabilitasyon, Korektif Egzersiz, Manuel Terapi, 3D Skolyoz Tedavisi (Postural Restorasyon), Medikal masaj, Bağısak-Sindirim Sistemi Problemlerine yönelik Beslenme (Otoimmün hastalıklarda beslenme), Psikonöroimmünoloji, Fonksiyonel Tıp Beslenmesi ve Yüz Yüze & Online Diyet Danışmanlığını içermektedir.

Seans süreci ile ilgili bilgi alabilir miyim?

Vadi İstanbul fizyoterapi içerisinde sizinle ilerleyeceğimiz yolda; yaralanmaları ve ağrıyı ortadan kaldırdıktan sonra size daha kaliteli bir yaşamdüzgün postürağrısız yaşam için yol göstermeyi hedeflemekteyiz.

Kapsamlı değerlendirme yöntemini ve uzun süreli sağlıklı yaşam için ortopedik manuel tedavi ile birlikte bağırsak sistemi ve otoimmün sistemi birleştirerek bütünsel bir yaklaşımla kişiyi ayrıntılı bir şekilde değerlendiriyorum. Değerlendirme seansında hem fiziksel olarak testlemeler yapıyor olurken bir yandan da otoimmün sorunların belirlenmesi ve beslenme durumunuzla ilgili sizlere göndereceğim ayrınıtlı form üzerinden sizin bağırsak sisteminiz ve bağırsak-sindirim sistemi sorunlarınız hakkında bilgi edineceğim.

Ortopedik rehabilitasyondaki ek uzmanlıklarla, farklı bir perspektif ile akut yaralanmadan iyileşmeye, kronik durumları yönetme ve sağlıklı beslenme isteyenler dahil olmak üzere geniş bir hasta yelpazesine hizmet vemekteyiz. Amacım, kişiselleştirilmiş kaliteli bakım ile siz danışanların optimal sağlığa ulaşmasına yardımcı olmaktır.

Vadi İstanbul fizyoterapi için değerlendirmeye geldiğinizde, yaklaşık 1.5 saat ila 2 saat arası bir değerlendirme seansı yapılıyor. Sizlerin hem fiziksel muayenelerinizi yapıp hem de var olan altta yatan beslenme sorunlarınızı değerlendiriyorum. Sonrasından da sizlere yapılan değerlendirme ve yapacağımız seans/seanslar ile ilgili bir döküman hazırlayıp, süreç hakkında sizleri ayrıntılı bir şekilde bilgilendireceğim.

Sonrasında var olan problemin durumuna göre ve değerlendirmede alacağımız sonuçlara göre seanslarımıza başlayacağız. Sonraki seanslarımız 1 saat 15 dk ila 1.5 saat arası sürecektir. Seanslarımızda sindirim-bağırsak sistemi ilişkisi üzerinden bütüncül bir yaklaşımı uygulanmaktadır.  Daha çok manuel terapi (el ile uygulanan tedavi yöntemi) ve egzersiz programı ile ilerleyeceğiz. Seanslarmız genellikle haftada 1 veya 2 şeklinde ya da 2 haftada 1 veya ayda 1 şeklinde olacak diye net bir şey söyleyememekteyim. Buradaki seans süresi kişinin problemine göre ve var olan kronik bir duruma göre değişmektedir. Seans süresini, sizi değerledirdikten sonra sizinle ortak şekilde kararlaştıracağız.

Bu süreçte var olan sorunu ve ağrıyı ortadan kaldırmak, bağırsak-sindirim sistemi ilişkisini en iyi şekilde düzenlemek için ve en önemlisi kaliteli bir yaşam için birlikte ilerlemeye var mısın?

Seanslar ne kadar sürüyor?

Vadi İstanbul fizyoterapi seanslarında sağlık durumunuzun niteliğine bağlı olarak ilk randevu genellikle 1.5-2 saat aralığında sürer. Tekrarlayan seansların süresi de 1.15 dk – 1.5 saat arası sürmektedir.

İlk seansta doktor tarafından yönlendirme ile gelinmiş ise doktor raporunun değerlendirilmesi, fizyoterapistin “kişiye özgü değerlendirmesi”, kişinin rehabilitasyon sürecini daha iyi kontrol etmek amacıyla bağırsak-sindirim sistemi değerlendirmeleri ile beslenme durumunun değerlendirilmesi ve PNI desteğinin verilmesi, değerlendirmelerin ardından tedavinin yapılması ve “bireye özgü egzersizlerin” kişiye öğretilmesi ile ilk seansımız sonlanmış olacaktır. İlk seansınızdan sonra yapılan değerlendirme sonucuna göre kaç seans tedavi almanız gerektiği belirlenmektedir.

 “Size Özel Tedavi programınızı önceden konuştuğumuz yaşam standartlarınıza göre oluşturacağız. Tedavinin yanında dokunun daha kısa sürede daha hızlı bir şekilde iyileşmesi için sağlıklı beslenme programınız da düzenlenecektir.

Fizik tedavi bel ağrısına yardımcı olabilir mi?

Hastalar önerilen tüm egzersizleri uygulamazsa veya programlarına yeteri kadar zaman ayırmazsa, fizyoterapi ağrıyı hafifletmeyebilir. Belirlenmiş terapi süresinin altına inmeden eksiksiz şekilde devam ettirmek bel ağrılarını hafifletip daha iyi duruşun korunmasına yardımcı olur ve tekrar eden ağrıların önlenmesine yardımcı olur.

Manuel terapi ve nefes teknikleri ile bel, boyun, sırt ağrılarında daha güzel sonuçlar alınmaktadır. Ataşehir manuel terapist (Ataşehir fizyoterapist) bu ağrılarınızdan en kısa sürede kurtulmanız için sizleri beklemektedir.

Sırt Ağrıları İçin Fizyoterapi İşe Yarar Mı?

Çoğu tip bel ağrısı çeken hastalar, bel sırt ve omurga cerrahisini düşünmeden önce ilk tedavi seçeneği olarak dört haftalık bir fizyoterapiye yönlendirilir ve elektro terapi, sıcak uygulama gibi teknikler uygulanır. Gel görelim ki sonuç alınabiliyor mu? Çoğu zaman maalesef hayır!

Vadi İstanbuk fizyoterapide amaç, sırt ağrısını azaltmak, kas fonksiyonu arttırmak ve hastaya gelecekteki oluşabilecek bel ve sırt problemlerini önlemek için bir bakım programı öğretmektir. Bu süreçte manuel terapi teknikleri, nefes egzersizleri, korektif egzersizler ve sağlıklı beslenme size katkı sağlayacaktır. Ağrılarınızın azaltılması için Ataşehir fizyoterapist’e başvurabilir ve ağrılarınızın azalması için bir adım atabilirsiniz.

Fizik Tedavinin Etkisini Ne Zaman Hissetmeye Başlarım?

Genellikle fizik tedaviyi hedeflerinize ulaşana kadar, sizin ve terapistinizin ortak kararıyla yeniden bir değerlendirme yapana kadar sürdürmeniz gerekir. Bu durum ağrıların şiddetine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Tipik olarak yumuşak dokuların iyileşmesi yaklaşık olarak 6-8 hafta almaktadır, bu nedenle tedavi süreciniz bu kadar sürebilir/sürmeye de bilir. Tabiki bu süre kişiden kişiye değişmektedir.

Tedavi süreci tamamen kişiye özeldir. Bu süreçte fizyoterapistniz ile geçireceğiniz ilk değerlendirme ve tedavi seansı önem arzetmektedir. Var olan sorunlarınızı en kısa sürede çözüme ulaştırmanız ümidiyle..

Fizyoterapist Tıp Doktoru Mudur? Fizyoterapist, Fizik Tedavi Teknikeri Ve Fizik Tedavi Uzmanı Arasındaki Fark Nedir?

Doktor tedavi uygulayan kişidir; hastalık, yaralanma ve diğer fiziksel ve zihinsel bozuklukların incelenmesi, tanılanması ve tedavi yöntemleriyle insan sağlığının düzeltilmesi veya sürdürülmesiyle ilgilenen tıp uygulamaları yapan bir meslek mensubudur.  Fizyoterapistler ise teknisyen değildir, fizyoterapi ayrı bir tedavi şeklidir. Fizik Tedavi Uzmanı, 6 yıl tıp eğitiminden sonra uzmanlığını almış; Fizyoterapist 4 yıllık eğitim almış; Fizik Tedavi Teknikeri, 2 yıllık yüksek okul bitirmiş sağlık çalışanlarıdır. Temel fark ayrımı için bu forumu inceleyebilirsiniz.

Hastalık durumlarında ise fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı doktorun  kendi uzmanlık alanları ile ilgili teşhisine ve tedavi için yönlendirmesine bağlı olarak hastaların hareket ve fiziksel fonksiyon bozukluklarının ortadan kaldırılması veya iyileştirilmesi amacıyla gerekli uygulamaları yapar.

Sohbet Başlat
Hızlı İletişim
Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?