Skip to main content

Bireylerin sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olabilmesi için bir takım fedakarlıklar yapması ve kendine düzenli olarak vakit ayırması gerekir. Zayıflamak için her gün spor salonunda kendinizi zorlamak zorunda değilsiniz. Evde veya hareket halindeyken yapabileceğiniz kilo vermek için kişiye özel kolay egzersizler vardır. Aslında, bazen kolay egzersizler daha iyi çalışır ve daha iyi sonuç almamıza yarayabilir. Sizler için evde yapabileceğiniz 5 kolay egzersiz programı düzenledik. Hazırsanız başlayalım!

Kolay Egzersizler İle Zayıflamak Mümkün!

CrossFit’i denemeden, hardcore bir boot camp sınıfına katılmadan veya ağır hizmet HIIT programına kaydolmadan önce, hızlı kilo verme egzersizlerinin kilo kaybını nasıl hızlandırabileceğini öğrenin ve daha sonra bu egzersiz rutinlerinden birini programınıza dahil edin. Sabah yapabileceğiniz sabah egzersizleri programınızı oluşturun.

Bu durumda da, yediğiniz kalori sayısını kontrol etmeniz ve hedefinize ulaşmak için hareketle daha fazla kalori yakmanız gerekir.

Birçok kişi zayıflamak için yoğun bir egzersiz planı başlatabilir. Ancak, bazen hızlı kilo vermek için kolay egzersizler yapmak daha iyidir. Kolay egzersizin zayıflamanıza yardımcı olabileceği dört yol vardır: (1)

  • Günlük egzersiz hareketleri geliştirin. Kolay egzersizler, kalori yakmak için kalp atış hızınızı artırmak için tasarlanmıştır, ancak sizi yıpratmamalıdır. Yani bir antrenman yaptıktan sonra bütün gün şekerleme ya da kanepede yatmaya gerek duymayın.
  • Her gün evde yapılacak kolay egzersizler yapın. Kolay egzersiz yaptığınızda, her gün egzersiz yapabilirsiniz. Zor egzersiz ise seansın ardından iyileşme günü gerektirir. Günlük egzersiz yaptığınızda (haftada 2-3 gün yerine) egzersizden daha fazla kalori yakabilirsiniz. 1 haftada 5 kilo verdiren egzersiz programı yerine düzenli egzersizler ile doğru bir şekilde kilo yönetiminizi yapın.
  • Tutarlı bir egzersiz programı sürdürün. Yoğun egzersiz kilo kaybı için etkili olsa da, sert egzersizler vücudunuzu yaralanma ve yanma riskiyle karşı karşıya bırakır. Kanepede toparlanırken kilo vermek için yeterince kalori yakmanız da olası değildir. Kolay egzersizler genellikle vücudunuz için daha güvenlidir ve haftadan haftaya ve aydan aya daha tutarlı olmanızı sağlayabilir.
  • Açlık seviyelerini sabit tutun. Zor egzersizler genellikle açlık seviyelerini artırır. Ve hatta bazen yiyecek tüketme isteğinizi arttırırlar. Sonuç olarak, kolay bir fitness programı ile daha az yiyebilirsiniz.
  • Güçlü aktiviteler için yeterince sağlıklıysanız, sert egzersizler vücudunuz için iyidir. Yüksek yoğunluklu egzersiz kas geliştirmeye ve yağ yakmaya yardımcı olur. Ancak kolay egzersizler de kilo kaybını hızlandırabilir.

Evde Yapılacak 5 Kolay Egzersiz

Sizler için düzenlediğimiz evde yapabileceğiniz egzersizlere hazırsanız başlayalım!

1.Karın Bölgesi 

ev sporu-ev egzersizi-evde yapılacak spor-evde yapılabilecek egzersizler

2. Yanlar (Simit)

kilo verme-zayıflama-kalça-kalça egzersizi-ev sporu

3. Kollar ve Karın

 spor-evde yapılabilecek egzersizler-ev sporu-spor-egzersiz

4.  Bacaklar

kilo verme-zayıflama-kalça-kalça egzersizi-ev sporu-ev egzersizi-evde yapılacak

5. Kalça Bölgesi

kilo verme-zayıflama-kalça-kalça egzersizi-ev sporu-ev egzersizi-evde yapılacak spor-evde yapılabilecek egzersizler-ev sporu-spor-egzersiz

 

 

Haydi şimdi sıra sende! Sağlığın için spor yap!

Kaynaklar:

Vadi İstanbul Fizyoterapist & Diyetisyen İsmail Cerrah
İstanbul Fizyoterapist & Diyetisyen
İstanbul Online Diyetisyen

Leave a Reply

Sohbet Başlat
Hızlı İletişim
Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?