Skip to main content

Fizyoterapistler, gelişmek için çok çalışmalıdırlar ve  kişisel zamana ihtiyaçları vardır – bu zamanın büyük açık havada maceraya atılmasına, zihinsel olarak meditasyona ve açığa çıkarmaya ya da iyi bir kitap okumaya ve okumaya adanmış olmasına gerek yoktur. Ancak bazen bir mola vermek haklı olarak zor olabilir – özellikle hayat zor hızlarda yaşanırken..

Bu nedenle, hem klinikte hem de iş dünyasında büyümenize yardımcı olabilecek en iyi fizik tedavi kitaplarının bir listesini sağlayarak size biraz zaman ayırmanız ve ayaklarınızdan bir yük almanız için bir neden veriyorum. Bu liste, gerçekten fizyoterapistler için harika okumalarla doludur.

Derecelendirmelere çok fazla stok koyan biriyseniz, kitap raflarını tararken bunları takıntılı olarak kontrol ediyorum – endişelenmeyin! Aşağıdaki fizyoterapistler için hem Amazon hem de Goodreads’de kalan tüm (bazen binlerce) incelemenin ortalamasını yansıtan beş yıldızlı bir ölçekte bir derecelendirme sonucunda 6 kitabı sizinle paylaştık. En konforlu deniz yatağınızla kaliteli zaman geçirmeye hazır olun ve okumanın tadını çıkarın. Mutlu okumalar!

Fizyoterapistlerin

Okumasını Önerdiğimiz 6 Kitap

1- Dare to Lead: Brave Work. Tough Conversations. Whole Hearts. by Brené Brown

Bu kitap önerisi, fizyoterapistler için en önemli hikaye tarzı kitaplardan biridir. Dare to Lead, işyeri kültürü hakkında içgörülerle doludur. Güvenlik açığı, güven ve dayanıklılık gibi, genellikle göz ardı edilen – ya da düpedüz dökülmüş – bazı özellikleri benimseme ihtiyacının yanı sıra değerlerinizi yakın ve sevgili tutmanın önemine dalıyor.

Yani, pozisyonunuz sizi geminin yönetiminde tutarsa, bu kitaba liderlik yaklaşımınızdaki delikleri düzeltmek için bir okuma yapın. Bu başlık aynı zamanda Kasım 2018’de New York Times en çok satanlar listesinde de yer aldı – bu yüzden kesinlikle okunmaya değer olduğunu biliyorsunuz.

2- Explain Pain by David S. Butler and G. Lorimer Moseley

Bu başlık, kronik ağrı hastalarını tedavi eden herhangi bir fizyoterapist için mutlaka okunmalıdır. Hastalarınızın ağrısını bağlamsallaştırmaya yardımcı olacak ve aynı zamanda insan vücudundaki ağrının işlevlerinden doğuştan doku iyileştikten sonra bile inatçı kalıcılığına kadar derin, kanıta dayalı bir anlayış sağlayacaktır.

Nörofizyoloji, beyin görüntüleme, immünoloji, psikoloji ve hücresel biyoloji alanlarındaki ilerlemelerden elde edilen bilgilere atıfta bulunan Explain Pain, iyi eğitimli sağlayıcılar ve deneyimsiz hastalar tarafından sindirilecek kadar basit yazılmış bilgiler sağlar. Bu yüzden, fiyattan ödün vermiyorsanız, okumayı bitirdikten sonra hasta kitaplığınıza koyabileceğinizi bilin! Bir uyarı: Bu kitabı satın almayı planlıyorsanız, Kindle e-Kitap sürümünden kaçının. Metin doğru biçimlendirilmemiş ve okunması zor.

3- Muscles: Testing and Function with Posture and Pain by Florence P. Kendall

Bu iri kitap çok eski olabilir, ama bir harika. Ve bu kitaptaki bilgiler,  kaslar ve manuel kas testi için kapsamlı bir rehber olmasının yanı sıra postüral durumlar, postural değerlendirmeler ve sonraki tedavileri için bir rehber görevi görür.

En son baskı ayrıca yeni bir üst ekstremite eklemleri tablosu, post-polio sendromu hakkında bilgi ve Guillain-Barré’yi çocuk felci kas testleriyle karşılaştıran daha fazla vaka çalışması içermektedir. Bu kitap kesinlikle bilgi ile ağzına kadar dolu ve kendinizi içeriklerine sık sık başvururken bulacaksınız.

4- Playing Big: Practical Wisdom for Women Who Want to Speak Up, Create, and Lead by Tara Mohr

Liderlik rolüne nasıl başarılı bir şekilde ulaşacağını öğrenmekle, hatta çalışma ortamlarında nasıl cesur olunacağını öğrenmekle ilgilenen kadınlar için Büyük Oynamak mükemmel bir sayfa döndürücüdür. Bu kitap, kadınlara eylemlerinden emin olmayı ve kendilerini şüphe ve yetersizlik duygularının tuzaklarından ayırmayı öğretiyor.

Öyleyse, bu kitabı alın ve verimsiz inceliklerden kurtulmayı, görevinizi netleştirmeyi ve profesyonel ve hatta kişisel yaşamınızda dizginleri almayı öğrenin.

5- Guide to Evidence-Based Physical Therapist Practice by Dianne Jewell

Bu kitap Dianne Jewell’i tarafından yazılmıştır. Uygulamanızda başarılı bir şekilde tıbbi araştırma yürütmek için ihtiyacınız olan adım adım, okuyucu dostu talimatlar sağlar – böylece hastalarınıza en üst düzeyde kanıta dayalı bakım sağlayabilirsiniz.

Bu son derece yararlı kılavuz ayrıca, kendi çalışmanızda uygulamaya başlamadan önce tıbbi araştırma zahmetinizi test etmek için kullanabileceğiniz çeşitli klinik senaryolar ve araştırma örnekleri içerir.

6- Run, Don’t Walk: The Curious and Chaotic Life of a Physical Therapist Inside Walter Reed Army Medical Center by Adele Levine

Askerler, parçalanmış kemikler ve eksik uzuvlarla savaştan döndüklerinde, eski yaşam salınımlarına geri dönmelerine yardımcı olmak için bir PT’ye ihtiyaçları var. Walter Reed Ordu Tıp Merkezi’nde Adele Levine PT idi. Bu anı koleksiyonunda Levine, dünyanın önde gelen ampute rehabilitasyon tesislerinden birinde çalışırken hayatını tanımlayan birçok deneyimi anlatıyor.

Duygusal olarak dokunaklı ve ilham verici olan Run, Don’t Walk, fizyotereapistler ve hastaların hayatına farklı bir bakış sağlar – ve sonunda zor durumlarda küçük sevinçleri takdir etmenin önemini anlayacaksınız.

 

Önceki 2 blog yazımızda ortopedik rehabilitasyon kitapları ile nörolojik rehabilitasyon kitapları ilgili yazılar yazmıştık. Dilerseniz o yazılarımıza da göz atabilirsiniz. 🙂

Vadi İstanbul Fizyoterapist & Diyetisyen İsmail Cerrah
İstanbul Fizyoterapist & Diyetisyen
İstanbul Online Diyetisyen

Leave a Reply

Sohbet Başlat
Hızlı İletişim
Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?